Prezentare MSI GeForce GTX660 TI 2048MB 192 bit

MSI GeForce GTX660 TI 2048MB 192 bit

Micro-Star International a fost fondata in anul 1976 in Jhonghe, Taipei. MSI este unul din principalii producatori de placi de baza si placi video de pe piata. Pe langa acestea, MSI mai produce si laptop-uri, bareboneuri, placi de expansiune, calculatoaree All-in-One.


Astazi va voi face o scurta prezentare a noii placi video de la nVidia, GTX 660Ti, si anume modelul MSI GeForce GTX 660TI. Aceasta face parte din ultima generatie de placi video de la nVidia, si anume seria GTX 6xx. Face parte din categoria placilor high-end si este bazata pe arhitectura Kepler. O puteti gasi la pretul de 1589.99 RON, la eMAG. Ca si fratii lui mai mari (GTX 670, GTX 680 si GTX 690), GTX 660Ti vine echipat cu chipul grafic GK104, dar unele functii sunt dezactivate sau nefunctionale. Cu toate acestea GTX 660Ti este o placa video foarte performanta.
MSI GeForce GTX 660TI vine cu un OC din fabrica frecventa procesorului fiind tactata la 1019MHz(Boost clock pana la 1097MHz), fata de modelul de referinta care are o frecventa de 915MHz(980 Boost clock). Design-ul este unul clasic MSI ce este dominat de racirea custom Twin Frozr IV. Acest cooler este echipat cu radiatoare de inalta densitate, 2 ventilatoare de 80mm si heatpipe-uri groase din cupru care pornesc de la baza GPU-ului si continua prin aripioarele radiatorului. Design-ul "propeller blade" este cunoscut ca evacueaza cu 20% mai mult aer decat modelele anterioare. Cei de la MSI sustin ca Twin Frozr IV beneficiaza si de tehnologia "dust removal"(inlaturarea prafului), iar la boot-are ventilatoarele se rotesc in sens invers pentru 30 de secunde. Cand cele 30 de secunde au trecut, ventilatoarele vor incepe sa se roatesca in sens normal sufland aer peste radiator.

Dupa cum spuneam si mai sus, MSI GeForce GTX 660TI vine cu un OC din fabrica. Frecventa memoriei este aceeasi ca la modelul de referinta, si anume 1502MHz(efectiv 6008 Mhz). MSI GeForce GTX 660TI are un PWM personalizat putand suporta mai mult curent decat modelul de referinta si este echipat cu componente "Military Class". Puterea suplimentara este sustinuta de o pereche de conectori 6 pin. Ca si iesiri video gasim 2 DVI, un port HDMI si un DisplayPort.
Bundle-ul oferit de cei de la MSI este urmatorul: manual si ghid de instalare rapida, un CD cu drivere, 2 cabluri de alimentare 6 pin PCIe si un adaptor DVI -> VGA.

MSI GeForce GTX 660TI este o placa video foarte performanta care vine cu un pret destul de bun, 1589.99 RON la eMAG. Vine echipata cu o racire foarte buna care ii asigura temperaturi mici. Ruleaza absolut orice joc la detalii maxime pe un singur monitor, si se descurca bine chiar si pe un set-up de 3 monitoare.


Sursa: http://hothardware.com/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu