Sistem preasamblat sau sistem pe componente?!

Sistem preasamblat sau sistem pe componente?!


Multa lume este foarte confuza; ce sa aleaga, un sistem preasamblat sau un sistem facut pe componente. Raspunsul meu este simplu: SISTEM PE COMPONENTE.
De ce?
  1. In primul rand la un sistem facut pe componente putem alege noi ce anume "bagam" in acel sistem;
  2. Se stie ca majoritatea sistemelor preasamblate vin cu surse de proasta calitate(Delux, Premier, RPC, Inter Tech) care chiar daca au o putere mare, nu sunt eficiente si nici nu dispun de protectii in eventualitatea unor caderi de tensiuni, supra-tensiuni, fulgere, etc.
  3. Alt avantaj este garantia; majoritatea sistemelor preasamblate vin cu 2 ani garantie, dar daca alegem sa ne construim un sistem pe componente vom avea garantia pe fiecare componenta in parte(3 ani la CPU, 2-3 ani la MB, 2-99 ani la memoria RAM, 2-3 ani la HDD, 2-3 ani la VGA, 2-7 ani la sursa, etc.)
  4. Putem face upgrade fara a pierde garantia. Sistemele preasamblate vin cu un sigiliu pus pe carcasa, iar daca dorim de exemplu sa punem inca un stick de memorie va trebui sa apelam la magazinul de unde am cumparat acel sistem. Pe cand la un sistem facut pe componente putem adauga/scoate componente atunci cand dorim fara mari batai de cap;
  5. De multe ori putem iesi mai ieftin daca alegem un sistem pe componente.
Acum sa luam un exemplu; sistemul Sistem Desktop Serioux Extreme V9 care vine echipat cu urmatoarele componente: placa de baza cu chipset H61 + i5 2400 + 8GB RAM + HDD de 500GB + unitate optica DVD WR + sursa de 750W(probabil Inter Tech Energon) + HD 6770 de la ASUS + carcasa NOX Core. Acest sistem costa 2799.99 RON.
Insa un sistem construit pe componente este mai performant, in aceeasi bani. Iata cu ce sistem ne alegem in ~2800 RON:
Acest sistem construit pe componente costa la momentul scrierii articolului 2749.92 RON.


Daca aveti intrebari sau sugestii nu ezitati sa folositi formularul de comentarii de mai jos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu